TET-harjoittelussa Lammin seurakunnassa

 TET-harjoittelussa Lammin seurakunnassa

Teemu Oksanen, 14, Hakkalan koulusta haki Lammin seurakuntaan tettiin (TET-jakso eli työelämään tutustuminen), sillä hän halusi tietää, kokea ja nähdä, mitä kaikenlaisia työtehtäviä sieltä löytyy. Teemu oli tutustumassa seurakunnan toimintaan aikavälillä ma 28.11. – pe 2.12.2022. Tuon viikon aikana Teemu tutustui läheltä eri työaloihin, ja hän otti osaa erilaisiin tilaisuuksiin yhdessä työntekijöiden kanssa. Tässä blogissa Teemu kertoo, mitä hän koki ja mitä hänelle jäi mieleen tutustumisjaksosta.

MAANANTAI

Menin tänään seurakuntatalolle, jossa pääsin kuulemaan, mitä tiedottaja Markus Monteiro Kartano tekee työssään ja näkemään, miltä seurakuntatalo näyttää sisältä. Pidin siitä, millaisia asioita pitää suunnitella esimerkiksi tiedotusta tehdessä, kuten siitä, millaiselle kohdeyleisölle tiedotteita tehdään, tai miten monimuotoisesti tiedotteet pitää tehdä.

Teemu tutustumassa tiedottamiseen.
Tiedottaminen on monenlaista vaikuttamista ja tiedon jakamista.

Olin myös tutustumassa päiväkerhoon, (Kärppäkerhoon) ja sen työntekijöihin: Elina Selinummeen, Anni Papinkiveen ja Sanni Jaakkolaan. Opin sen, millaisia asioita kerhoissa tehdään, kuten leivotaan pipareita ja leikitään. Pidin pipareiden leipomisesta ja koristelemisesta.

Teemu leipomassa pipareita - se on kivaa puuhaa!

TIISTAI

Olin tänään aamulla päiväkerhossa, se oli mukavaa, kun pystyi leikkimään pienempien kanssa. Opin myös yllättävän asian, eli sen, kuinka pienten lasten kanssa on helppo leikkiä, kun he määräävät, mitä tehdään. Kävin myös Tuuloksen seurakuntakeskuksessa kappalainen Petri Laineen kanssa järjestelemässä musiikkihuoneen. Huomasin, miten mukavaa oli järjestellä tavaroita paikoilleen ja keksiä niille uudet paikat.

Päiväkerhossa tiedetään,
että lapsi tutkii ja oppii leikin kautta

KESKIVIIKKO

Tänään olin aamulla perhekerhossa leipomassa pipareita, sillä minulle ei oikein ollut muuta tehtävää. Olin myös iltapäivällä nuorisotyönohjaaja Jenni Toivosen kanssa pitämässä alakoululaisten Olkkaria Lammin seurakuntatalon nuorisotilassa. Tarkistin siellä maalien ja tussien käyttökelpoisuuden. Leivoimme sielläkin pipareita alakoululaisten kanssa, mikä oli mukavaa.

Yhdessä tehden ne komeimmat ja maukkaimmat piparit leivotaan

TORSTAI

Kävin tänään Konnarin koululla Jenni Toivosen ja kuraattori Nina Vikmanin kanssa. Tutustuimme viidennellä luokalla olevien kanssa siihen, millaiset asiat, mitä sanomme, ovat ”Kivasti sanottu” tai ”Ei kivasti sanottu”. Huomasin, että mitä sanomme, voidaan ottaa monella tavalla riippuen siitä, kuka, milloin, kenelle ja millä tavalla sen sanoo.

On hyvä miettiä, kuinka sanoo asiansa toiselle

Menin iltapäivällä Eläkeläisten kerhoon diakoniatyöntekijä Jürgen Skaffarin kanssa. Söimme hyvää ruokaa, lauloimme virren ja visailimme presidenteistä ja lipuista. Kerhon jälkeen menimme käymään diakonin toimistossa, jossa Jürgen kertoi työtehtävistään ja kohderyhmistään. Menimme myös Lammin Uimahallin Keitaalle laittamaan jouluvaloja.

Diakoniatyöntekijä Jürgen ja TET-Teemu.
Eläkeläisten kerhossa teemana oli adventinaika ja kynttilä,
sen tarina ja historia. 

PERJANTAI

Tänään olin Tuuloksen kirkossa mukana Tuuloksen alakoulun Adventtikirkossa Jenni Toivosen ja kirkkoherra Heli Ulvisen kanssa. Siellä lauloimme virsiä, kuten virret 1 Hoosianna, 30 Maa on niin kaunis ja 13 Nyt sytytämme kynttilän. Jenni piti puheen joulusta, sen odotuksesta ja siihen liittyvistä perinteistä. Lausuimme myös yhdessä uskontunnustuksen ja Isä meidän -rukouksen. Eniten kirkossa olossa pidin virsien laulamisesta.

Tuuloksen alakoulun Adventtikirkossa oli tunnelmallista

Koululaisjumalanpalveluksen liturgina
oli kirkkoherra Heli Ulvinen


Teksti: Teemu Oksanen, TET-harjoittelija Hakkalan koulusta

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kivennavan Pyhän Pietarin kirkko 1808–1939

Lepää Herrasi huomassa - Sari Kristiina Järä (28.04.1970 - 04.07.2022)

Lammin seurakunnan kirkkokuoron historiaa