Tervetuloa Sekakuoro 5G:n laulajaksi!Sekakuoro 5G tuo laulajat yhteen korona-aikana

Tervetuloa Sekakuoro 5G:n laulajaksi! 

Laulakaa Herralle uusi laulu

Kevät on inspiroivaa aikaa. Silloin aurinko alkaa paistaa ja lämpötilat kohota. Pian myös luonto alkaa heräämään, monesti myös ihmiset aktivoituvat keväällä liikkumaan luonnossa, palaamaan vanhaan harrastukseen tai aloittamaan uuden harrastuksen. Peruspositiivisena ja eteenpäin katsovana ihmisenä haluankin pitää tämän tekstin iloisissa ja eteenpäin katsovissa asioissa. Talven selkä alkaa kohta taitettu ja pimeys voitettu. Olemme pikku hiljaa matkalla kohti pääsiäistä jolloin Jeesus Kristus nousi haudastaan isänsä luo.

”Aurinko tanssii halleluja, Jeesus on noussut haudastansa” (Virsi 942). Tämä virsi saattaisi olla normaalisti meneillään olevien viikkojen kuoroharjoituksissa. Myös monessa muussa virressä viitataan kevääseen, kevään odotukseen tai säähän. ”Hän säät ja ilmat säätää ja aallot tainnuttaa, Hän hyisen hallan häätää ja viljan vartuttaa” (Virsi 462). Tämäkin virsi on ollut kirkkokuorojen perusohjelmistossa.

On hyvin valitettavaa, että kirkkokuorot ovat nyt olleet tauolla eikä seurakuntakaan ole päässyt veisaamaan virsiä kirkkoon. Toiminnan jatkumista odotellessa voimme laulaa tuttuja virsiä kodeissamme ja opetella uusia esimerkiksi sosiaalisen median välityksellä. Voimme myös opetella käyttämään älylaitteita jotta pääsisimme parempaan yhteyteen seurakunnan kanssa. Seurakunnan työntekijöihin saa yhteyden myös puhelimitse.

Koska kirkkokuorot ovat olleet tauolla, perustin laulujen opetusta varten uuden etäkuoron, jonka nimeksi tuli ”Sekakuoro 5G”. Yhtenä ajatuksena on, että myös seurakuntalaiset pääsisivät harjoittelemaan kuoron ohjelmistoa kotisohviltaan käsin. Kuoron ensisijainen tavoite on pitää lauluäänet kunnossa, kunnes pääsemme taas harjoitustiloihin ja kirkkoihin veisaamaan. 

Sekakuorossa  on mukana on tällä hetkellä laulajia Tuuloksen kirkkokuorosta sekä Luopioisten kirkkokuorosta. Tarkoitus on, että sekakuoro on uusi kuoro, joka palvelee ensisijaisesti Lammin ja Pälkäneen seurakuntia ja tapauskohtaisesti muita. Kuoro ei ole sidoksissa vanhoihin kuorokokoonpanoihin. Kaikki uudet laulajat ovat myös tervetulleita liittymään kuoroon!

Kirjoita Youtuben tai Googlen hakukenttään ”Sekakuoro 5G” niin löydät kanavan. Suora linkki kanavaan on tässä:

SEKAKUORO 5G 

”Aurinko tanssii halleluja” (Virsi 942) on ensimmäinen harjoitus. Haastan tässä hartaustekstissä kaikki seurakuntalaiset veisaamaan kodeissaan mahdollisesti itselleen tuntemattomiakin virsiä perustamani kanavan kautta. ”Laulakaa Herralle uusi laulu” (Psalmi 98).Lisätietoja:

Kanttori
Aaro Alaspää 
aaro.alaspaa@evl.fi 
040 804 9521
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hartauskirjoitus: Lähimmäinen

Striimaajan työpäivä