Kaipauksesta kinkereillä 
Verkkokinkerit

Kaipauksesta kinkereillä

Kinkerit ovat olleet merkittävä osa maalaisseurakuntien elämää kevätkaudella.

Nyt emme voi kokoontua koteihin, mutta eihän tämä aika vie kaipuuta ja tarvetta uskon asioihin ja yhteyteen mihinkään, pikemminkin lisää tarvetta epävarmuuden lisäännyttyä.

Niinpä tämä tapa, jossa verkot mahdollistavat ihmisten välisen yhteyden, on otettava kokeiltavaksi nyt kinkereillekin. Onhan päämääränä kristittyjen yhteyden, ja syvimmiltään Jumalan yhteyden vahvistuminen haastavassa ajassa.

Kun ennen vanhaan kinkereillä saattoi mennä koko päivä, ja viime vuosina pari-kolme tuntia illassa, tänä vuonna kinkerit ovat kompakti pakkaus, noin puolen tunnin tilaisuus verkossa ja sitä seuraava yhteinen keskustelu seuraavana pyhänä. Eivätkä kinkerit ole ihan perinteiset aiheen valinnankaan suhteen, useinhan kinkereiden aihepiiri valitaan Raamatusta tai kirkollisesta elämästä. Tänä vuonna päätimme ottaa aiheeksi ”kaipauksen kipu ja kauneus”, pohdimme tämän ajan haasteita yksinäisyyden ja erilaisten vastausta vaille jääneiden kaipuiden ulottuvuuksissa, syventäen aihetta hengelliseen, Jumalan ja pyhyyden kokemisen kaipuuseen. Pohdimme myös, voiko kaipauksessa olla jotain hyvää. Muutama tuttu virsi lauletaan myös. Kinkerialustusta seuraa ”kinkeriporinat” seuraavana pyhänä, jolloin nettiin voi tulla keskustelemaan aiheesta tai ihan vain seuraamaan sitä Teams-linkin kautta –vaikkapa kahvikupponen kädessä, niin kuin kinkereille hyvin sopii!


Verkkokinkerit ke 24.3. klo 19. www.lamminseurakunta.fi tai Facebook.

Kinkeriporinat su 28.3. klo 14 kotisivuilta löytyvän Teams -linkin kauttaSari Järä

Petri Laine

Lammin seurakunta

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lepää Herrasi huomassa - Sari Kristiina Järä (28.04.1970 - 04.07.2022)

Tervetuloa Sekakuoro 5G:n laulajaksi!

Hartauskirjoitus: Lähimmäinen