Kirkkoherralta: Valoisaa adventin- ja joulunaikaa!

 


VALOISAA ADVENTIN- JA JOULUNAIKAA!



”Ihmeellinen odotus mielen valtaa nyt,
ensimmäinen kynttilä on jo syttynyt.
Vaikka saartaa pimeys metsää taloa,
sydämeni avautuu kohti valoa.” (Anna-Mari Kaskinen)




Joulu, Vapahtajamme syntymäjuhla, on jälleen tuomassa toivoa ja valoa arkisen puuhailumme keskelle. Ja miten odotettua ja kaivattua tuo valon ja toivon sanoma onkaan tämän päivän koronapandemian keskellä kamppailevalle maailmallemme. Juhlan löytymiseksi ja onnistumiseksi on tärkeää, että sitä valmistellaan, siihen valmistaudutaan. Tähän adventtiaika meitä tämänkin, ehkä monella tapaa erilaisen joulun lähestyessä kutsuu. Se kutsuu pysähtymään ja hiljentymään. Se kutsuu meitä kyselemään itseltämme elämän tärkeitä kysymyksiä: Kuka oikeastaan olen? Mihin olen pyrkimässä? Miten tätä elämääni elän? Ja samalla se tahtoo virittää mielemme iloon ja kiitokseen siitä, että meille syntyi Vapahtaja. Adventtiaika valmistaa meitä joulunviettoon, se valmistaa vastaanottamaan sanomaa Joulun lapsesta, sillä samalla tavoin kuin Jeesus reilut pari tuhatta vuotta sitten syntyi Beetlehemin talliin, hän tahtoo yhä uudelleen tulla meidän tykömme. Joulun ilo ja rauha syntyy siitä, että Joulun Lapsi saa löytää meidät.

Koronapandemian leviämisen estämiseksi, viranomaisten määräyksiä ja suosituksia noudattaen, olemme joutuneet siirtämään Lammin seurakunnassa adventin- ja joulunajan ohjelman internetin kautta välitettäväksi. Julkaisut sisältävät kirkoissa vietettävien adventtijumalanpalvelusten ja joulukonserttien ohella erilaisia hartauksia ja Kauneimpia joululauluja jouluvaelluksineen. Julkaisut löytyvät kotisivuiltamme www.lamminseurakunta.fi sekä facebook-sivuilta www.facebook.com/LamminSeurakunta/ ja www.facebook.com/TuuloksenAlueseurakunta/ ja Lammin seurakunnan Youtube –kanavalta.

Adventti- ja jouluhartaudet huipentuvat jouluaaton hartauteen joka lähetetään suorana lähetyksenä Lammin kirkosta 24.12. klo 14. Joulukirkko puolestaan lähetetään suorana lähetyksenä Tuuloksen kirkosta jouluaamuna 25.12. klo 9.

Linkki näihin lähetyksiin löytyy seurakuntamme kotisivuilta www.lamminseurakunta.fi

Joulunajan muiden pyhäpäivien jumalanpalvelukset lähetetään edellä mainittujen tavoin suorina lähetyksinä joko Lammin tai Tuuloksen kirkosta. Alkamisajankohdat löytyvät kotisivuiltamme ja Keski-Häme –lehden kirkollisista ilmoituksista.


Ensimmäisenä jouluna meille syntyi Vapahtaja. Hän syntyi meille jokaiselle.

Kaiken epävarmuuden ja pelottavankin keskellä iloitaan ja riemuitaan yhdessä siitä!


”Hän seimessä nukkuu,
ei vuodetta saa,
vain oljille päänsä
hän kallistaa.
Yötaivaalla tähdetkin
näkevät sen:
On seimessä lapsi
tuo ihmeellinen.” ( William Kirkpatrick. Suom. Anna-Mari Kaskinen)




Valoisaa adventin- ja joulunaikaa!

Heli Ulvinen, kirkkoherra

 

Blogiteksti löytyy myös Lammin seurakunnan verkkosivuilta: https://www.lamminseurakunta.fi/info-ja-asiointi/tietoa-meista/kirkkoherralta


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kivennavan Pyhän Pietarin kirkko 1808–1939

Lepää Herrasi huomassa - Sari Kristiina Järä (28.04.1970 - 04.07.2022)

Uusi seurakuntatalo - rakennusprojektin tilannekatsaus